Reisverslag Eline Arts

Begin maart mocht ik, Eline, als 15-jarige, met vijf bestuursleden van SHPI naar Hope Home in Dehradun, India. Het werd een bijzondere ervaring!

Natuurlijk weet je dat er arme kinderen zijn, kinderen die het veel minder goed hebben dan ik, maar dat besef je pas echt als je het met eigen ogen ziet. De eerste dag dat we in Dehradun waren zijn we naar Hope School in de sloppenwijk gegaan. In de sloppenwijk was het verschil tussen de kinderen die niet naar school gaan en de kinderen die de Hope School bezoeken duidelijk zichtbaar. Niet alleen door schone, nettere kleren maar ook qua omgangsvormen. 

Behalve de Hope School in de sloppenwijk bezochten we ook Hope Home en een lepra kamp. De kinderen in Hope Home kunnen in de omgeving van het kindertehuis naar school en ze zagen er goed verzorgd en vooral gelukkig uit. We hebben met de kinderen gegeten, gedanst en gesport. 

Ik ben blij dat ik in Nederland ben geboren: schone kleren, onderwijs, meer dan voldoende te eten en een dak boven mijn hoofd. Voor de meesten van ons is dat een vanzelfsprekendheid, maar voor de meeste mensen in India niet. Daarom is goed onderwijs ook zo belangrijk. Onderwijs biedt uitzicht op een baan en daarmee op geld en een kans op een menswaardig bestaan.