Reis India 2024

Onlangs heeft een delegatie van ons bestuur een bezoek gebracht aan India. Een belangrijke gebeurtenis voor met name de nieuwe bestuursleden. Zij hebben nu ter plekke kunnen zien en meemaken wat zich afspeelt in Hope Home en Hope School. 

AKS heeft in november 2023 de jongens naar een apart huis moeten verplaatsen door nieuwe overheidsmaatregel, jongens en meisjes mogen niet meer samen op één locatie. We hebben nu zelf kunnen zien dat het ook de jongens goed gaat. De staf maakt er het beste van, al vinden wij deze maatregel back in time. AKS heeft nu weer opnieuw een vergunning voor de komende vijf jaar.

Deze overheidsmaatregel heeft naast het scheiden van jongens en de meisjes nog een gevolg voor Hope Home. Vanaf nu worden geen nieuwe jongens meer worden aangenomen in Hope Home, alleen maar meisjes. 

Het was heel fijn om te zien dat kinderen van de eerste lichting nu een beroep geleerd hebben of er nog mee bezig zijn. Heel open en prima om mee te communiceren over wat hun echt bezig houdt. 

Hope School heeft nog steeds een belangrijke functie in de sloppenwijk. Kinderen krijgen iedere dag een warme maaltijd en volgen onderwijs. De smartboards die we in 2015 samen met ASML hebben laten installeren, functioneren nog steeds met nieuwe updates. Kinderen die op school zitten haal je er meteen uit, gemanierd en prettig in de omgang.

We hebben gezien dat onze inspanning goed is en tot de gewenste resultaten leidt. We kunnen hier trots op zijn en vooruitkijken om nog meer kinderen te helpen. De ontvangst op beide locaties was hartverwarmend en een grote stimulans voor de toekomst.