Reuring in Hope Home

Helaas hebben onlangs drie kinderen Hope Home verlaten, elk om hun eigen redenen. Samrat Sansawal (8e klas) is met zijn moeder verhuisd naar de staat Rajasthan, waar zij haar zoon natuurlijk graag bij zich wilde hebben. 
Obed Thapa (9e klas) is uit het Hope-programma gestapt. Hij is met zijn ouders naar Nepal vertrokken op zoek naar een betere toekomst. 
Tot slot heeft Shivani (18 jaar) Hope Home verlaten. Na haar succesvolle afronding van de 12e klas zou zij aan een vervolgstudie beginnen, maar geheel onverwacht besloot zij te trouwen en haar verdere studieplannen op te geven. Dit vinden wij erg jammer. Tijdens ons bezoek in maart jl. verzorgde zij nog de presentatie bij ons welkom in Hope Home. Als volwassene heeft zij het recht haar eigen keuzes te maken, hoewel de meningen hierover verdeeld zijn. 

We wensen alle drie de kinderen veel succes voor de toekomst.

Er zijn ook nieuwe kinderen opgenomen in Hope Home. 
Allereerst verwelkomen we drie zusjes: Rakhi, Anchal en Anjali. Ze komen uit de bergen rond Dehradun en zijn via de Child Welfare Committee bij ons terechtgekomen. De zusjes komen uit een uiterst arm gezin dat niet in staat is om voor hen te zorgen. Ze zijn inmiddels toegelaten tot het schoolonderwijs, en we hopen hen hier een veilige en stabiele toekomst te bieden.

Daarnaast zijn de zusjes Sakshi en Amrita bij Hope Home gekomen. Zij woonden tijdelijk bij hun grootouders nadat hun moeder in 2022 overleed en hun vader in juni 2024 omkwam bij een verkeersongeluk. 

Wat een tegenslagen hebben deze kinderen al moeten doorstaan

Alle kosten voor deze vijf kinderen wordt momenteel gefinancierd van de kledingopbrengst. We zijn daarom nog op zoek naar sponsoren voor hen. Misschien is dit iets voor jou?